Hoe open ik een rekening?

Een rekening kunt u gemakkelijk openen via het openingsformulier.

Hoe veilig is mijn belegging?

Bij het openen van een account treedt Today’s Tomorrow op als beheerder van beleggingsfondsen. Today’s Tomorrow bewaart de beleggingen van haar klanten in onafhankelijke stichtingen. Deze stichtingen naar Nederlands recht, statutair gevestigd te Amsterdam. De stichtingen hebben als enig doel het bewaren van activa van beleggingsfondsen en streven geen commerciële doeleinden na.

Risico’s: het enige mogelijke risico dat u loopt, is het beleggingsrisico dat de beleggingen in het fonds zelf met zich meebrengen.

Klik hier voor meer informatie.

Hoe zit het met de overlijdensrisicoverzekering?

Bij een beleggingsverzekering is de overlijdensrisicoverzekering (orv) vaak inbegrepen. Dit is mede de oorzaak voor de ondoorzichtigheid van deze polissen. Bij banksparen zit een orv er niet automatisch bij. Een bank kunt u echter wel verplichten een orv af te sluiten. Deze kunt u afsluiten waar u wilt.

Kan ik mijn bestaande lijfrente overboeken?

Elke bestaande lijfrente kan worden overgeboekt, dit gaat als volgt:
– Er wordt een verzoek tot overboeking van de overdrachtswaarde gestuurd naar uw verzekeraar.
– De bepaalde waarde wordt omgezet naar een belegging in een bankspaar- beleggingsrecht.

Risico’s: u kunt bepaalde fiscale regelingen verliezen (o.a. oud regime polis). Indien u hier vragen over hebt, kunt u, u  laten adviseren door een fiscaal expert. 

Kan ik stoppen en/of switchen?

Tussentijds stoppen met beleggen kan kosteloos op de vaste handelsdag in de maand, of tegen betaling op elke andere handelsdag. Ditzelfde geldt voor switchen naar een ander fonds.

Kosten: wanneer u op een ander moment dan de vaste handelsdag wilt verkopen of switchen betaalt u 0,3% over de transactiewaarde met een minimum van € 400,-.

Met welk minimumbedrag kan ik beginnen met beleggen?

Het minimumbedrag is € 2.500,- per fonds of € 50,- periodiek. Dit geldt zowel voor de individuele fondsen van For Tomorrow als de profielportefeuilles.

Pensioen en risico: gaat dat wel samen?

Wilt u een goede pensioenuitkering en nog onder de veertig? Als u bovenmodaal verdienend kan risico nemen geen kwaad. Maar de belangrijkste vraag is: waarin verschilt beleggen voor het pensioen met gewoon beleggen? Daar geven wij graag een helder antwoord op.

Het belangrijkste voordat u begint met beleggen is bepalen wat uw doel is. Het opbouwen van pensioen is een duidelijk doel waarmee u samen met de fondsmanagers van For Tomorrow veilig aan een oude dag bouwt. Om dit doel te bereiken bepaalt u uw risicoprofiel, hoeveel risico durft u te nemen of neemt u liever zo min mogelijk risico? Het misverstand dreigt dat u voor
pensioenbeleggingen geen enkel risico moet nemen, maar dit hangt natuurlijk af van de persoonlijke inkomenszekerheid. Een ambtenaar heeft een zekerder inkomen dan een ondernemer.

Risico nemen is natuurlijk iets anders dan roekeloos zijn door forse posities in te nemen of uw belangen onvoldoende te spreiden. Maar de volledige beleggingshorizon van startende pensioenbeleggers is ruim veertig jaar en ook voor reeds gepensioneerden is de (afbouw-) horizon de ruim vijftien jaar die ze volgens de statistieken nog hopen te leven. Dat is een horizon waarbij u nog best wat, maar natuurlijk wel steeds minder, in aandelen kunt beleggen.

 

 

Wat houdt de extra vrijstelling box 3 in?

Er zijn mensen met een kapitaalverzekering die is gesloten vóór 14 september 1999. Deze levensverzekering heeft een gunstiger fiscaal regime en kent een extra niet geïndexeerde vrijstelling in box 3 van 123.428 euro per belastingplichtige tot uiterlijk 14 september 2029. Dat maakt deze polis erg interessant. Er kunnen echter wel nadelen aan een dergelijke polis zitten: zo vervalt de vrijstelling indien het verzekerde kapitaal of de premie wordt verhoogd, of dat de einddatum is verlengd na vermelde datum. Indien de verhoging destijds is vastgelegd in de polis mag het wel. Win derhalve goed advies in voor u iets aan de polis wijzigt.

Uw antwoord niet gevonden?

Bel +31 (0)35 3035690

Voor direct contact met een van onze medewerkers. Wij staan 5 dagen in de week, tijdens kantooruren voor u klaar (ma-vr van 09.00 uur - 17.30 uur).

of

Mail naar

info@todaysgroep.nl

U ontvangt op werkdagen binnen 24 uur een reactie.