Iedereen is anders, ook bij beleggen is dat zo. Daarom is het belangrijk om eerst goed voor ogen te hebben welk beleggingsprofiel bij u past. For Tomorrow heeft diverse profielportefeuilles ontwikkeld. Kosteloos kiest u voor de mix die aansluit bij uw situatie. Bekijk de verschillende profielen en bepaal welk profiel het beste bij uw situatie past.


 

Twijfelt u over uw beleggingsprofiel? Doe dan de profieltest op Bepaaljeprofiel.nl

De profielportefeuilles van For Tomorrow zijn portefeuilles die aansluiten op de karakteristieken van uw beleggingsprofiel. Een combinatie van actief en passief beleggen en inspelen op marktontwikkelingen op een manier die bij uw situatie past. Bent u voorzichtig ingesteld en wilt u graag voor de korte termijn beleggen? Dan is het profiel Zeer Defensief geschikt voor u. U belegt grotendeels, circa 85%, risicomijdend en neemt met circa 15% van uw vermogen meer risico. Jaarlijks mikt u op een rendement van ongeveer 4% á 4,5% en accepteert maar een zeer beperkt negatief rendement in een slecht beleggingsjaar (maximaal een verlies van 5% á 6%).

Open een rekening Bepaal je profiel

 

De profielportefeuilles van For Tomorrow zijn portefeuilles die aansluiten op de karakteristieken van uw beleggingsprofiel. Een combinatie van actief en passief beleggen en inspelen op marktontwikkelingen op een manier die bij uw situatie past. Heeft u weinig affiniteit met beleggen en is uw kennis van financiële producten beperkt? Dan past het profiel Defensief bij u. Bij dit profiel past een korte beleggingshorizon (minimaal 4 jaar) en realiseert u op een stabiele wijze vermogensopbouw. Sparen is het hoofddoel en pensioenopbouw kan op beperkte termijn een doel zijn. Obligaties vormen de hoofdmoot (circa 70%) van de beleggingen. Circa 30% van de portefeuille is beschikbaar voor beleggingen met een hoger risico zoals aandelen. Jaarlijks mikt u op een rendement van ongeveer 5% á 5,5% en accepteert maar een zeer beperkt negatief rendement in een slecht beleggingsjaar (maximaal een verlies van 7% á 10%).

Open een rekening Bepaal je profiel

De profielportefeuilles van For Tomorrow zijn portefeuilles die aansluiten op de karakteristieken van uw beleggingsprofiel. Een combinatie van actief en passief beleggen en inspelen op marktontwikkelingen op een manier die bij uw situatie past. Past een gemiddeld risico op middellange termijn bij u? Dan is het profiel Neutraal voor u geschikt. Bij dit profiel vormen obligaties en risicoarme beleggingen circa de helft (50%) van de beleggingen en heeft u een beleggingshorizon van minimaal 5 jaar. Circa 50% van de portefeuille is beschikbaar voor beleggingen met een hoger risico zoals aandelen. De beleggingsdoelen van een neutrale belegger lopen meestal uiteen. Jaarlijks mikt u op een rendement van ongeveer 6% á 7% en accepteert een negatief rendement in een slecht beleggingsjaar van maximaal 12% á 15%.

Open een rekening Bepaal je profiel

De profielportefeuilles van For Tomorrow zijn portefeuilles die aansluiten op de karakteristieken van uw beleggingsprofiel. Een combinatie van actief en passief beleggen en inspelen op marktontwikkelingen op een manier die bij uw situatie past. Heeft u een beleggingsdoel voor de langere termijn en past het bij u om iets meer risico te nemen? Dan is het profiel Offensief voor u geschikt. Bij het profiel Offensief vormen obligaties en risicoarme beleggingen een kleiner deel van de portefeuille (circa 25%). Circa 75% van de portefeuille is beschikbaar voor beleggingen met een hoger risico zoals aandelen. Met een zeer lange beleggingshorizon (minimaal 15 jaar) heeft de offensieve belegger veel vertrouwen in de financiële markt. Jaarlijks mikt u op een rendement van ongeveer 7% á 8% en accepteert een negatief rendement in een slecht beleggingsjaar van maximaal 25%.

Open een rekening Bepaal je profiel

De profielportefeuilles van For Tomorrow zijn portefeuilles die aansluiten op de karakteristieken van uw beleggingsprofiel. Een combinatie van actief en passief beleggen en inspelen op marktontwikkelingen op een manier die bij uw situatie past. Belegt u voor de lange termijn en past het bij uw beleggingsdoel om meer risico te nemen? Dan is het profiel Zeer Offensief voor u geschikt. Bij dit profiel past een beleggingshorizon van minimaal 15 jaar en bent u meer ingesteld op het nemen van risico. Obligaties en risicoarme beleggingen vormen een klein deel van de portefeuille, circa 10%. Ongeveer 90% van de portefeuille is beschikbaar voor beleggingen met een hoger risico zoals aandelen. Jaarlijks mikt u op een rendement van ongeveer 8% á 9% en accepteert een negatief rendement in een slecht beleggingsjaar van maximaal 35%.

Open een rekening Bepaal je profiel