Uw beleggingsdoel

Voordat u begint met beleggen is het belangrijk om een beleggingsdoel voor ogen te hebben. Beleggen voor uw pensioen of voor de (klein)kinderen zijn namelijk twee verschillende manieren van beleggen. Daarom heeft For Tomorrow vier beleggingsthema’s die aansluiten bij verschillende levensfases.


 

(Klein)kinderen

Met kinderen en kleinkinderen stijgen ook de kosten. Niet alleen omdat ze af en toe verwend worden, maar ook omdat ze gaan studeren. Volgens een studentenonderzoek van het Nibud heeft ruim één op de drie studenten na 4 jaar een studieschuld van € 17.500. Om dit bedrag in 18 jaar bij elkaar te sparen zou u, gezien het huidige renteniveau en inflatie, € 81,- per maand naar uw spaarrekening moeten storten. For Tomorrow biedt een gunstig alternatief, waardoor u 50% minder per maand hoeft in te leggen om dezelfde doelstelling te behalen.

Pensioen

Voor ons pensioen zijn we steeds meer op onszelf aangewezen. De AOW-leeftijd gaat omhoog en ook korten pensioenfondsen op de pensioenen. Met banksparen helpt For Tomorrow u zelf het pensioen aanvullen. Bij banksparen stort u geld op een geblokkeerde bankspaar- of beleggingsrekening. Met deze oplossing kunt u een aanvullend pensioen opbouwen, of misschien wel eerder stoppen met werken. Benieuwd hoe u eenvoudig uw pensioen kunt opbouwen bij For Tomorrow? Bekijk ons korte filmpje!

Geldgroei

Vakanties, shoppen, gadgets: het liefst willen we het allemaal tegelijk. Daarom biedt For Tomorrow u de kans om uw geld te laten groeien. Niet aan een geldboom, maar gewoon in spaarpot waar u altijd bij kunt. De rente bij een bank houdt nauwelijks de inflatie bij, For Tomorrow laat uw vermogen het werk doen.

Hypotheek

Rustig wonen zonder zorgen over de hypotheek, dat willen we allemaal. Maar wanneer we minder gaan werken of met pensioen gaan, daalt vaak het inkomen. Het is belangrijk om u daarop voor te bereiden met een spaarpot die staat als een huis. Door de hypotheek af te lossen verlaagt u de rentelasten en ziet u uw besteedbaar inkomen toenemen. For Tomorrow biedt u de mogelijkheid om uw vermogen te laten groeien zonder financiële onrust.

Vermogensbehoud

U heeft vermogen opgebouwd en u wilt natuurlijk dat de koopkracht van uw vermogen ook op lange termijn behouden blijft. U wilt tenslotte ook in de toekomst dezelfde levensstijl behouden, maar inflatie kan roet in het eten gooien.

De inflatie is op dit moment in Europa laag, maar wat brengt de toekomst? De spaarrente wordt steeds lager, waardoor dit op de lange termijn eventuele inflatie niet compenseert. Beleggen is daarvoor -naast sparen- een oplossing, maar gaat met risico gepaard. Als vermogensbehoud uw doel is, moet het risico op koersdalingen op de korte termijn dus zo laag mogelijk worden gehouden.

For Tomorrow biedt daarom een doordachte mix in het profiel Zeer Defensief. Deze bestaat uit onze fondsen met onderliggend circa 80% risicomijdende beleggingen in obligaties, gecombineerd met een beperkt deel van ongeveer 20% goed gespreide risicodragende beleggingen. Deze combinatie maximaliseert de kans om op een termijn van drie á vijf jaar de koopkracht van het vermogen te behouden. Voor de echt korte termijn (nul tot drie jaar) is het zeker geen overbodige luxe om voldoende spaargeld te hebben.